ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО 23-25.11.2012

Четвърто издание на фестивала „Дефиле на младото вино”

   Четвъртото издание на фестивала „Дефиле на младото вино” ще се проведе на 23,24 и 25 ноември т.г. в Пловдив. В уютната атмосфера на възрожденските къщи гостите на фестивала ще дегустират младите вина на производители от различни райони на страната. Традиционно, гласувайки с анкетни карти, те ще определят най-хубавото младо вино от реколта 2012 в три категории – червено вино, бяло и розе. Заедно с гласуването на посетителите Европейският рицарски орден на виното – Консулат България ще проведе дегустационен конкурс, като специална комисия ще отличи фаворитите в съответните категории вина със „Златен рицарски граал” и „Сребърен рицарски граал”.

 Различното на тазгодишния фестивал на младото вино ще са мащабността и публичния отзвук. Привлечени са  голям брой участници – винопроизводители.  Локациите за дегустиране вече са десет от къщите в Стария град.

 

 Културния календар на събитието ще започне няколко дни предварително с откриване на фото - изложба конкурс “Лозя, Вина ,Настроение” на 19 ноември, Понеделник. На 20 ноември в  Регионален Етнографски музей - Пловдив ще бъде открита изложба на карикатури на тема “Виното и баба подмладява, виното и дядо разиграва.” На следващия ден -  21 ноември в Културен център “Трак арт” ще бъде представена интересна филмова програма. В деня преди откриането на фестивала -  22  ноември,  художници ще покажат свои творби създадени от виноматериали в галерия “Червеното пони” .  

Официалното откриване на фестивла ще се състои на 23 ноември, Петък, на Лапидарума в Стария град. Церемонията ще бъде предхождана от празнично шествие, което ще започне от площада пред Общината в 13.00 часа. Организаторите са подготвили изключително интересна развлекателна програма.   

В дните на Дефилето 23, 24 и 25, ноември е планирана  и богата съпътсваща музикална програма. Гостите на празника ще имат възможност да се насладят на прекрасни изпълнители - възпитаници на АМТИИ и Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” – Пловдив. 

 “Дефиле на младото вино” 2012 се организира от Съвет по туризъм – Пловдив в партньорство с Община Пловдив, ОИ “Старинен Пловдив”, Национална лозаро-винарска камара, Асоциация на българските винари, Европейски рицарски орден на виното – Консулат България.

http://www.tourismplovdiv.org/?act=news&news_id=1048&cat_id=25